fredag 17 september 2010

GrenseRallyt 2010







Nu har tävlingen blivit av på det andra försöket. Det första var menat att det skulle köras våren 2009 men vi fick 8 anmälda till den tävlingen. Det känns extra roligt att kunna komma igen med 34 startande i årets tävlingen. Startfältet var spritt över den nedre halvan av Sverige med inslag från både Norge och Danmark. Tävlingen hade 10 regularity sträckor med en enkel O-sträcka samt ett förarprov. Ban läggaren hade hittat olika typer av vägar i Dalsland, allt från en smal och krokig skogsväg till vackra slingrande asfaltsvägar. Vist blev det små fel här och där på tävlingen, men gör man inget så gör man inga fel, så vi valde att göra en tävling och sedan försöka att komma tillbaka med ett bättre arrangemang nästa gång. Det känns inspirerande när man får mail från de tävlande om hur de vill att tävlingarna skall se ut nästa gång. Vi gör ju inte tävlingen för oss i de klubbar som ställde upp med folk och kunskap utan för er som tävlar.
Som du ser på bilderna så är det ett stort spann på bilarna so de tävlande använder. Vad som är roligt i dessa kvoterings tider är att det fanns flera kvinnliga kartläsare och förare som det går bra för i denna i västsverige nya sportgren.
Du kan gå in på Mölndals MKs hemsida om du vill veta hur det gick för de tävlande i tävlingen.
Tävlingsledaren "Josef"

1 kommentar:

  1. Lennart Elfström2 november 2010 kl. 22:46

    Jag såg med besvikelse att motion som lämnats in till Rallyklassikerna om regularity avslogs med motivering att det är för litet intresse.
    Om man inte vill försöka med att göra tävlingsformen populär så händer inget heler.

    Se motion med motivering och svar från protokoll hos Rallyklassikerna.


    Motion inlämnad av Börje Lagerqvist:
    Regularity (bilaga 5).
    Motionen avslås med motivering;under hela 2010 har vi inte fått en enda indikation på intresse av regularity. Vi har försökt anordna tävling men inte fått gehör.
    Styrelsen anser att regularity borde ingå under Bil-­‐O.

    SvaraRadera