tisdag 17 april 2012

Nytt regularityreglemente publicerat

Nu har de nya reglerna för regularity publicerats på SBF:s hemsida: http://www.sbf.se/2012/04/17/nya-regler-regularity/  Det som är nytt är markerat med rött och text som har utgått är överstruken.

De flesta av er har redan fått information om de viktigaste ändringarna och nu får ni helheten. Flera arrangörer och tävlande har hört av sig och uttryckt bekymmer över den ändrade klassindelningen. Vi har därför bestämt att de arrangörer som redan har spritt sin inbjudan eller öppnat anmälan får, om de begär det av oss, ska få använda den gamla klassindelningen (med separat klass för bilar utan eftermonterad trip). Detta innebär i praktiken att alla arrangörer till och med MSR kommer att göra det. Mölndals Motorklubb kommer att följa det nya reglementet fullt ut, men kommer också enligt uppgift att ha en något kortare och enklare nybörjarbana.

Ta er till att läsa det nya reglementet och kom gärna med kritik och förslag till ändringar. Allt är inte genomförbart, men ganska mycket. Deadline för att införa ändringar i sak är 2012-09-30, redaktionella ändringar kan vi göra snabbare.

En del avsnitt kan se tunga ut. Det beror främst på att vi har synkat med rallyreglerna där så är lämpligt.

Två vanliga frågor från arrangörsledet är utbildningskraven på funktionärer och skyltmaterialet. Jag lovar att brist på funktionärer med formell licensklass inte ska få hindra en tävling. Det kommer att vara möjligt (för erfarna funktionärer) att klassa upp sin licens med ett prov. Beträffande skyltmaterialet så går det att tillverka miniatyrer av rallyskyltar med hjälp av ett skalbart typsnitt, länk till detta finns på regularity.nu  . Vill ni använda något som avviker, hör av er så ordnar vi det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar