torsdag 26 februari 2015

NEZ i regularity 2015



Efter att det under en rad av år har arrangerats en inofficiell nordisk cup i regularity är det i år premiär för ett officiellt NEZ-mästerskap.
– Det känns jättebra att vi har kommit så långt, säger Jonas Öhman som är svensk representant i arbetsgruppen.
– Inte minst är vi tacksamma för det goda samarbetet med NEZ Commission strax före årsskiftet. Vi var kanske lite sena i starten och var måna om att ha ett väl genomtänkt förslag.

Den nionde maj går första deltävlingen i Danmark. Sedan följer tävlingar i Norge och Sverige i maj och juni, och Finland i augusti innan mästerskapet avgörs i Lettland i oktober.
– Tre tävlingar inom loppet av drygt en månad låter kanske lite mycket, men de flesta arrangörerna hade redan fastställt sina datum när mästerskapsstatusen blev klar, förklarar Jonas Öhman.
Tävlingarna kommer att genomföras efter respektive lands tävlingsreglemente och arrangörerna kommer att informera om vad som gäller för respektive tävling.
Alla bilar som registrerades första gången 1985-12-31 eller tidigare är tillåtna. Inga krav kommer att ställas på exempelvis FIVA-pass.
– Det är samma gräns som tillämpas av Midnattssolsrallyt och större delen av de svenska ekipagen använder bilar från slutet av sjuttiotalet till mitten av åttiotalet.
Följande tävlingar ingår i NEZ 2015:

9/5                      Öresund Rally, Danmark
30/5                    Fredriksten Challenge, Norge
13/6                    Sockna Runt, Sverige
8-9/8                  Hangöloppet, Finland
Oktober            Latvija 2015, Lettland

För mer information, kontakta:

Jonas Öhman
jonas.ohman@live.se
070-5805115

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar