onsdag 17 juni 2015

Sockna' Runt
Lördagen den 13 juni arrangerade Kolsva MS ” Sockna’ Runt”, den tredje deltävlingen i NEZ i regularity, tillika den fjärde deltävlingen i den svenska cupen.

Arrangören hade valt att närma sig omvärlden i tävlingsupplägget. Till skillnad från övriga fristående tävlingar i Sverige som har gått på relativt lättnavigerade vägar sattes både förare och co-driver på prov med ett par sträckor på den klassiska typen av rallyväg med doft av granbarr och många vägbyten.  Dessutom genomfördes inte mindre än sex förarprov av varierande karaktär.

Föga överraskande vanns tävlingen därför av Torbjörn Bye/Tore Fredriksen från Norge, med Peter Fixell och Ingrid Veiret på andra plats, och Anna och Hans Sylvan på tredje plats. För Peter och Ingrid var tävlingen en comeback i större sammanhang efter att de stått över hela 2014. Med lite bättre precision i navigeringen hade kunnat vinna totalt och de kommer att bli att räkna med i fortsättningen.

I NEZ leder nu Torbjörn Bye med Aasmund Kleve och Anna Sylvan på en delad andraplats, och Göran Ljung på en fjärde plats. Bland codrivrarna leder Oddvar Moland med Hans Sylvan på andra plats och Tore Fredriksen på tredje plats.

I den svenska cupen leder Jan Österberg, med Göran Ljung på andra och Lars Engerfalk på tredjeplats. Bland codrivrarna leder Krister Berglund, med Mats Carlbom på andra plats och Arne Henriksson på tredje plats.


Nästa deltävling i NEZ är Hangöloppet i Finland den 8-9/8 och i den svenska cupen Midnattssolsrallyt den 24-27/6.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar