lördag 17 juli 2010

Midnattssolsrallyt - efter målgång

Sista dagen bjöd inte på några större förändringar. Pentti-Juhani Hintikka/Kari Kousmanen tog sig förbi Pentti-Juhani Hintikka/Kari Kousmanen och vann med drygt sju sekunders marginal. På tredje plats slutade, precis som efter förra etappen Stefan Helin/Hans Sylvan. Segrarna i klass 1, Bertil Trued/Uno Dahl, slutade något överraskande på fjärde plats totalt efter bland annat två sträcksegrar totalt. Märk väl att trollhätteekipaget gjorde sin blott tredje regularitytävling, även om det finns massor av rutin av avancerad bilkörning fån andra sammanhang.
På andra plats i klass 1 slutade förhandstippade Douglas Kennborn/Berne Kennborn tvåa, med Gunnar Fändrik/Thorleif Lind på tredje plats.

Flera fina prestationer gjordea av ekipage en bit pallplats. Georges Marquet/Dominique Aubertin kom till start i en Triumph TR6 som är avsedd som finbil, och helt i tävlingens anda utan servicebil. De slutade efter flera fina sträckresultat på en elfte plats totalt, trots brist på rutin från grusvägar. De har lovat att komma tillbaks nästa år.
Karlstadtösera Therése Landström/Saja Andersson gjorder en seriös satsning i en SAAB V4 och hade kunnat uppmärksammats för att de var tävlingens enda helt kvinnliga ekipage. Men de gjorde flera bra sträckresultat, toppat med en sträckseger i Karlstad (!), och kommer att bli att räkna med nästa om de skaffar sig rutin från andra tävlingar.

Sist men inte minst måste man minnas alla nybörjare som genomförde tävlingen med mer än godkänt resultat, trots brist på rutin och minimala förberedelser. Några fick till och med en uppskattad och animerad kurs i konsten att läsa road-book av biträdande tävlingsledaren Janne Ryd. Det är bara att tävla och åter tävla, och komma tillbaks nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar